Firmware versie en Hub ID achterhalen?

Om de huidige firmware versie en/of het Hub ID te achterhalen, ga na naar: Ajax App / 'Apparaten' / 'Hub' -> Helemaal onderaan.

Bij gebruik van Ajax Pro Desktop App: Hier staat firmware aangegeven als FW.

Wanneer vind de Hub firmware update plaats?

Een eventuele firmware update zal plaats vinden op het moment dat het systeem is uitgeschakeld.

De update zal 5 a 10 minuten in beslag nemen waarna de Hub weer volledig operationeel is.

Staat automatische firmware update aan (of uit)?

Standaard staat deze optie op AAN, echter kan het ook voorkomen dat deze optie tijdens het configureren uit is gezet.

Op de navolgende locatie kan gevonden worden of de optie aan of uit staat:

Selecteer in de Ajax App: 'Apparaten' / 'Hub' / 'Instellingen' (tandwiel) / 'Service' /  "Firmware-Auto-Update".

Wat is het mobiele dataverbruik van de Hub en Hub Plus?

De GPRS verbinding in de Ajax Hub maakt gebruik van een 2G internet verbinding.

Zodra beide verbindingen actief zijn (Ethernet en GPRS) dan is het verbruik ongeveer 30 Mb per maand.

Als er enkel gebruik gemaakt wordt van de GPRS verbinding is dit verbruik ongeveer 150 Mb per maand.

Dit geld ook voor de Hub Plus.

Actieve controle component status bij inschakelen van Hub/systeem?

Standaard wordt er door de hub niet gecontroleerd op open zone's.

Het is echter wel mogelijk om dit te activeren: Ajax App / 'Apparaten' / 'Hub' / 'Instellingen' (tandwiel) / 'Service' / "Controle van systeemintegriteit".

Toevoegen nieuwe gebruikers aan Hub?

Voordat een gebruiker toegevoegd kan worden aan de Hub dient er eerst door de gebruiker een account aangemaakt te worden via de Ajax App.

Zodra dat gebeurd is kan de gebruiker worden uitgenodigd en toegevoegd worden aan de Hub, onderneem hiervoor de volgende stappen:

Ajax App / 'Apparaten' / 'Hub' / 'Instellingen' (tandwiel) / 'Gebruikers' / 'Verzend invitatie code' -> Vul hier het mail adres in waarmee de gebruiker een Ajax account heeft.

Op het moment van verzenden krijgt de gebruiker een korte tijd later toegang tot de Hub.

Eigen gebruikerscode instellen voor KeyPad?

Er kan een eigen gebruikerscode worden ingesteld om de KeyPad te bedienen.

Hiervoor dien je als de gebruiker zelf in te loggen bij de Ajax App en te navigeren naar 'Apparaten' / 'Hub' / 'Hub Instellingen' / 'Gebruikers' / Instellingen van de gebruiker waarmee je bent ingelogd.

Onder 'GEBRUIKER WACHTWOORD' naar 'Toegangscode instellingen'.

Hier vind je instructies wat betreft het invoeren van de gebruikerscode en de mogelijkheid om deze aan te passen.

Verbinden met meldkamer ?

Als de Hub over minimaal firmware versie 2.7.0 beschikt is het mogelijk om verbinding te maken met een meldkamer die SIA ondersteunt.

Hiervoor zal de meldkamer de volgende gegevens moeten voorzien: prompt nummer, IP-adres en poortnummer.

Om dit configureren: Ajax App / 'Apparaten' / 'Hub' / 'Hub Instellingen' (tandwieltje) / Meldkamer