Aansluiten recorder

De recorder moet voorzien zijn van spanning, beeldscherm en muis.

Vanaf dat moment kan het apparaat opstarten en configuratie worden uitgevoerd.

Als er niet word gekozen voor standalone dan dient een netwerkkabel aangesloten te worden en vervolgens netwerkinstellingen worden toegepast.

Aansluiten camera

Nog geen inhoud beschikbaar

Vinden recorder/camera in netwerk

- Zorg dat de recorder/camera met een netwerkkabel verbonden is

(Camera dient gevoed te worden in geval netwerkkabel of bron niet PoE is)

- Zorg dat je PC/laptop via een netwerkkabel met het netwerk verbonden is

Gebruik vervolgens EZTools, vanuit deze tool kun je alle online camera’s en/of recorders in je netwerk vinden.

(Indien de camera’s rechtstreeks op de recorder zijn aangesloten worden deze niet weergeven)

EZTools kan worden gedownload vanaf onze support pagina;

Downloads > CCTV > UNIVIEW > Software > “EZtools A...”

Configureren recorder

De recorder kan op de onderstaande manieren worden benaderd

Optie 1: Rechtstreeks op de recorder met aangesloten beeldscherm en muis

Optie 2: Web interface (via een pc) d.m.v. het IP adres van de recorder in Internet Explorer in te voeren en vervolgens in te loggen

Configureren camera

Via de recorder kan er worden geconfigureerd aan de camera.

Dit kan rechtstreeks of via de web interface van de recorder.

Ook kan de web interface van de camera benaderd worden (op volgende manieren).

Optie 1: Log in op de web interface van de recorder, navigeer naar Setup > Camera > Camera > Toegang

Optie 2: De camera los aansluiten op een ethernet poort binnen het netwerk (let hierbij op, geen PoE betekent 12V voeden!). Vervolgens via EZTools scannen om het IP adres te achterhalen, via Internet Explorer het IP adres invoeren en inloggen.

Standaard gebruikersnaam en wachtwoord

(Voor zowel recorder als camera)

Gebruikersnaam: admin

Wachtwoord: 123456

Veranderen wachtwoord

Het is aangeraden om het wachtwoord van de recorder te veranderen.

Het wachtwoord kan worden veranderd in het menu van de recorder.

Rechtstreeks op recorder: Menu > Systeem > Gebruiker > Wijzigen

Via de web interface: Setup > Gebruiker > Wijzig

Onderwerp

- Titel

Tekst