Moeten camera's op de PoE poorten worden aangsloten?

Nee, camera's kunnen ook aangesloten worden via het LAN netwerk. Ze moeten dan op een andere manier van spanning voorzien worden, bijvoorbeeld door een PoE switch/injector of een 12VDC voeding.
De camera kan dan worden opgezocht met deze tool, een vrij IP adres gegeven en toegevoegd aan de recorder.

Hoe zorg ik dat de smartphone app vanaf internet werkt?

De recorder dient een vast IP adres te hebben, daarna kun je in de router een tweetal poorten forwarden, 8000 en 554.
Om de web interface ook te laten werken, dien je poort 80 en/of 443 ook te forwarden. In de app verbindt je daarna met het internet IP adres van de router. Vergeet niet om het wachtwoord te veranderen van uw recorder want deze is nu vanaf internet te bereiken!

Hoe kan ik de recorder benaderen wanneer mijn internet verbinding steeds een ander IP adres heeft?

In de recorder zit een functie genaamd DDNS om dan toch verbinding te kunnen maken met de recorder. Onder de netwerkinstellingen zit het menu DDNS, daar vul je bij domein een unieke naam in en klik je op Opslaan. Als de naam al in gebruik is, krijg je hier een melding van.
In de app vul je de zelfde naam in en kun je verbinding maken ongeacht het IP adres wat je internet verbinding op dat moment heeft. Port forwardings blijven hierbij nog steeds nodig overigens.

Hoe lang mag de netwerkkabel zijn?

De netwerkkabel mag maximaal 100 meter lang zijn (tussen recorder en camera, wanneer hier nog patch panelen tussen zitten reken dan met ongeveer 90 meter). Dit geldt voor zowel de camera's als de recorder.

Welke Xyclop camera's zijn geschikt voor buiten?

Alle camera's in het Xyclop assortiment zijn IP66 maar we raden af om de XC-MD-32F-IR buiten toe te passen in verband met reflectie van licht in het koepeltje.

Kan ik van meerdere camera's tegelijkertijd beelden terugkijken?

Het is mogelijk om twee camera's tegelijkertijd terug te kijken, aangezien de recorder tegelijkertijd ook de beelden moet blijven opnemen kan dit dus niet met 4 of 8 camera's.

Is er ook software voor Apple computers?

De web interface is ook geschikt voor Apple computers, u dient dan deze plugin te installeren.

Waarom werkt de Chrome plugin niet meer?

Google Chrome blokkeert tegenwoordig alle plug-ins die niet uit hun eigen app store komen. Dit is weer in te schakelen door de volgende tekst in de adresbalk te plakken: "chrome://flags/#enable-npapi" en daar NPAPI in te schakelen (tekst is geel gearceerd), klik daarna op "Nu opnieuw opstarten" onderaan de pagina.

Omdat Google Chrome alle plugin's  gaat blokkeren vanaf september is dit slechts een tijdelijke fix, daarna dient een andere browser gebruikt te worden.